Паростки amaranth sprouts-це їстівний продукт з хорошими поживними якостями і потенційною біологічною активністю їх білків. Визначали хімічний склад, інгібуючу активність ангіотензинперетворюючого ферменту і антиоксидантну активність проростків. Паростки показали вміст білка, аналогічний насінню на сухій основі (16%), і високий вміст клітковини (17%). Білки проростків амаранту мають здатність пригнічувати активність ангіотензинперетворюючого ферменту, як і інші рослинні білки (IC 50 = 0,9 ± 0,6 мг / мл). Ця здатність збільшувалася після шлунково-кишкового перетравлення in vitro (IC 50 = 0,26 ± 0,07 мг / мл). Крім інших небілкових молекул, білки проростків амаранту також представлені ABTS+.поглинаюча активність (TEAC = 0,32 ± 0,05 мкмоль / мг), яка збільшувалася після шлунково-кишкового перетравлення in vitro (TEAC = 0,72 ± 0,08 мкмоль / мг) і антиоксидантна здатність кисневих радикалів. Згідно з цими результатами, паростки амаранту є поживною їжею з потенційно корисними для здоров’я властивостями.