Піца має тисячолітню історію, досі невідомо, хто ж перший придумав цю страву. Історики досі сперечаються про те, хто міг би стати творцем піци, однак, до єдиної думки так ніхто і не прийшов. Зараз піцу прийнято вважати італійською стравою. Історія походження піци в інших країнах стародавня людина навчилася випікати коржі. Для цього використовувалися вугілля і камінь, на якому випікалася коржик. Всі середземні народи користувалися цим рецептом, а потім стало застосовуватися оливкова олія. Потім корж посипалася зеленню і сезонними овочами. Ця ж коржик виконувала функцію тарілки, що дозволило їй стати універсальним блюдом в походах і роботах в полі. Ми також розповымо, де найкраще заказать пиццу и суши киев с доставкой.
Офіційним прототипом піци вважають коржі, які виготовлялися в Стародавньому Єгипті. Близько 6 тисяч років тому були придумані дріжджі, і кисле тісто стало використовуватися у випічці цих коржів. Існують згадки істориків про те, вже в 5 столітті воїни готували коржі з тіста, фініків і сиру на своїх щитах. Таким же способом користувалися Легендарні етруски. Потім, за деякими даними, цей рецепт був запозичений стародавньою Грецією, а звідти потрапив до Риму, де і починається офіційна історія цієї страви. Саме в Стародавній Греції була приготовлена піца, максимально нагадує сучасний її вигляд. На сире тісто греки викладали сир, зелень, цибулю та інші овочі, після чого поливали оливковою олією і випікали у вогняних печах. Це блюдо отримало назву «plakuntos» і зустрічалося навіть в літописах Платона. Він згадував, що коржик був присутній на пишному бенкеті. Якийсь час вважалося, що піца – це їжа для плебеїв. Обумовлювалося це тим, що піцу було дуже зручно вживати перед роботою в полях, вона вгамовувала голод, дозволяла набратися сил і не вимагала багато часу на приготування. У такому рецепті використовувалися практично всі доступні продукти-від овочів до в’яленого м’яса. Але, пізніше, з джерел історії стало відомо, що блюдо користувалося великою популярністю і серед знаті. У них піца мала дещо відрізняється рецепт, проте суть залишалася тією ж – коржик з сиром, томатами, іншими овочами і оливковою олією. Сільська піца в Італії називалася «фокацціа».