Питчер

Пітчер — молочник з нержавіючої сталі для збивання молока. Кавово-молочні напої, такі як капучино, латте-макиято, марочино, Еспресо-макиято, вимагають ідеально збитої молочної пінки. Молоко збивається бариста за допомогою пароотвода, яким оснащені кавомашини Еспресо.

Як правило, питчер виготовляються з нержавіючої сталі. По-перше, це хімічно нейтральний матеріал, який контактуючи з харчовими продуктами ніяк їх не псує, не додає свій смак або запах. По-друге, нержавійка — практично вічний матеріал, стійкий до механічних пошкоджень будь-якого роду. Сталь добре проводить тепло, а при збиванні молока контроль температури — один з найважливіших моментів. Для того, збити молоко до глянсової, еластичної, солодкої консистенції, слід нагріти його, але не допустити кипіння. Діапазон правильної температури від 70°C до 80°C. Досвідчені бариста визначають температуру долонею торкаючись дна, початківці калібрують свої вміння за допомогою спеціальних термометрів для молока. Товсті або тонкі стінки пітчера — справа смаку, тонкі точніше передають температуру, товсті краще зберігають холод. Так-так, холод! Для того, щоб рівномірніше збити молоко парою, потрібно розтягнути цей процес в часі, тому досвідчені бариста охолоджують заздалегідь пітчери до 4°C.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *